Sikeres testvérpárok a BTC-n

Közzétéve:

Bizton állíthatjuk, hogy a városmajori klub mindennapjainak a kezdetektől fontos tagjai a testvérpárok.

Balázs Attila játékosként ért el felejthetetlen sikereket az elmúlt években, napjainkban pedig már szakmai igazgatóként és trénerként (is) igyekszik előremozdítani a Budapest Tenisz Centrum szekerét, míg Balázs György edzőként és jó ideje szakosztályvezetőként segíti az egyesületet és a játékosokat. Örömmel gondolunk vissza Kincses Kolos és Kristóf, valamint Kisantal Botond és Dominik nemzetközi és hazai sikereire is.

 

Természetesen nem feledkezhetünk meg a Visontai-tesókról sem, hiszen Milán mind a mai napig lelkesen készül a városmajori klub pályáin, míg bátyja, az immár az Egyesült Államokban tanuló Márk szintén rendszeres látogatónk a nyári szünetben.

 

 

Napjainkban állandó testvérpárként Almai Dávid és Sámuel, továbbá Milena Panyikova és Danyiil Panyikov, valamint mostani cikkünk két főszereplője, Alekszej (15 éves) és Ivan Savgira (14) csiszolja napi szinten tudását az indulásának hatodik születésnapja felé közelítő klubban.

 

Nemrég az orosz fiúkettősről így nyilatkozott edzőjük, Noszály Sándor:

 

Az idősebbik testvér, Alekszej nagy melós, ő mindent megcsinál, a kisebbik, Ivan nagy tehetség, őt kordában kell tartani, de rendesen csinálják, versenyzők akarnak lenni. Nyomják keményen, külön trénerrel, fizióssal a tenisz mellett. Meglátjuk. A munka bennük van.”

 

Most pedig adjuk át a szót a srácoknak, akik immár harmadik éve tagjai a BTC közösségének.

 

Alekszej: Ötévesen kezdtem el játszani, ebben döntő szerepe volt annak, hogy a két idősebb testvérem már teniszezett abban az időben, sőt ez igaz a többi családtagomra is. Szeretem a különböző sportokat, így korábban futballoztam, koriztam, és az úszással is próbálkoztam.

 

Ivan: Én négyéves voltam, amikor először ütőt fogtam. Más sportágakat is kipróbáltam, tornásztam, korcsolyáztam és persze fociztam is. De másoktól azt hallottam, hogy teniszben vagyok a legtehetségesebb, itt lehetek igazán sikeres. Így maradtam ezen a pályán.

 

– A tenisz melyik részét kedvelitek igazán?

 

Alekszej: Defenzív stílusúnak mondanám magam, ebben mozgok otthonosan.

 

Ivan: Nálam más a helyzet, imádok támadni és persze versenyezni!

 

– Miért esett a választásotok a Budapest Tenisz Centrumra?

 

Ivan: Gyorsan kiderült, hogy itt nagyszerű edzőkkel és kiváló körülmények között készülhetünk. Minden feltétel adva van a fejlődésünkhöz.

 

Alekszej: Hozzátenném, hogy remek játékosokkal gyakorolhatunk. És mind a mai napig imádjuk az itteni hangulatot!

 

– Ki a kedvenc játékosotok?

 

Alekszej: Novak Djokovics.

 

Ivan: Nick Kyrgiost kedvelem a legjobban, de még Andrej Rubljovot is mondanám.

 

Mi az eddigi kedvenc emléketek a teniszpályáról?

 

Alekszej: Az egyik edzésen rövidítésben legyőztem Kisantal Domit. 🙂

 

Ivan: Az első döntőbe jutásom Tennis Europe-versenyen!

 

– Mi a célotok a teniszben?

 

Ivan: Talán az lenne, hogy bekerüljek az ATP-világranglistán a top10-be.

 

Alekszej: Még nem tudom pontosan, mert két utat is látok magam előtt: nyilván az egyik a profi tenisz, de az is elképzelhető, hogy végül az egyetemi tanulmányokat választom.