DEAC: Máthé Gábor az év sportolója

Közzétéve:

Máthé Gábor igazán sok dicsőséget szerzett már a hazának, klubjának, a DEAC-nak, és természetesen elsősorban magának.

Eszünk ágában sincs kisajátítani a sikereit, pusztán csak gratulálunk ahhoz, hogy az év sportolójának választotta meg a nálunk is edző kiváló játékost a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club a 2022–2023-as szezonra vonatkoztatva. Nyilván leginkább a januári Grand Slam-tornagyőzelme eredményeképp, hiszen Melbourne-ben megnyerte a hallássérültek versenyét az Australian Openen.

„Meglepett, mert ritka, hogy egy hallássérült vagy egy fogyatékos sportoló az épek között kap egy ilyen elismerést. Büszke vagyok, és köszönöm a klubnak, hogy rám esett a választás” – nyilatkozta a DEAC hivatalos honlapjának a 38. születésnapját nemrég ünneplő, és most kicsit pihenő bajnok, aki a hétköznapokon gyakran megfordul a Budapest Tenisz Centrumban, ezért is örülünk újabb sikerének.

Történelmi tettet vitt véghez Ausztráliában – és ha minden igaz, ez jövőre Franciaországban, a Roland Garroson is megvalósíthatóvá válik, ugyanis 2024-ben már ott is tétre teniszezhet Temesvári Andrea tanítványa, és nem csak bemutató mérkőzéseken vehet részt versenytársaival. Addig azonban egy világbajnokság is vár rá, szeptemberben Krétán, amelyre augusztus 1-jén kezdi meg a felkészülést.

Hamarosan tehát újra láthatjuk itt a klubban, akár nap mint nap.