Tóth Barni sikeres egri versenye

Közzétéve:

Szombattól hétfőig tartott a 12 éven aluliak számára kiírt kiemelt verseny, a Dobó István-kupa Egerben, amelyen részt vett a Budapest Tenisz Centrum egyik nagy reménysége, Tóth Barnabás is. Egyéniben ötödik kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek, és egészen a döntőig menetelt. Az első nagyobb megmérettetés az elődöntőben várt rá, ahol nagyon magas színvonalú első szettben tudott felülkerekedni, aztán a második játszma már sima volt (7:5, 6:0). A fináléban az első kiemelt BVSC-s Ujházi Bence állította meg (6:1, 6:2), akivel párosban együtt indult, és megnyerték a tornát – a tapasztalatokról edzője, a BTC szakmai igazgatója, a viadalon végig jelen lévő Balázs Attila beszélt.

  • Az eredmények alapján jól sikerült az egri verseny. Testközelből is elégedettségre adott okot?
  • Igen, remek hétvégét zártunk, összességében kilenc meccsből nyolcat nyert meg Barni, és kiemelném, hogy az elsőtől az utolsóig tudta tartani a motiváltságot és a koncentrációt, nagyobb hullámvölgyek nélkül.
  • Mikor és hogyan kezdődött a közös munkátok Barnival?
  • Körülbelül egy éve kezdtem el heti kétszer játszani vele a BTC-n, de a komolyabb munkába hivatalosan idén június elsején álltunk bele.
  • Érzel azóta fejlődést?
  • Határozottan igen, Barni magához képest sokat komolyodott, az edzések minősége egyre jobb, és egyre több olyan dolgot tudok megvalósítani vele, ami korábban még nem ment. Bízom benne, hogy ha ez a tendencia tovább folytatódik, akkor egyre komolyabb tornákon és egyre nagyobb sikereket fog tudni elérni. Még valamit a végére: ezúton is szeretnénk megköszönni az egriek vendégszeretetét és a családias hangulatot, ami minket fogadott.