Balázs Attila a BTC szakmai igazgatója

Közzétéve:

Fontos bejelentés: Balázs Attila lett a Budapest Tenisz Centrum szakmai igazgatója.

A világranglistán a top100-ba is bekerülő, pályafutása csúcsán három éve a 76. helyen jegyzett játékos már meg is kezdte a munkát a Városmajorban székelő színvonalas klubban, ahol a hét bármelyik napján lehet vele találkozni. Nyitottan és nyitott szemmel jár-kel – az alábbiakban a terveiről is nyíltan beszél.

  • Gratulálunk a kinevezéshez! Megosztanád, mivel jár ez?
  • Friss az élmény és a tapasztalat, de úgy érzem, minél többet vagyok a klubban, annál hasznosabb szerepet tudok betölteni. Már most az az érzésem, hogy ez kicsit amolyan „neverending story”, soha véget nem érő történet, mert mindig van min dolgozni és tovább fejleszteni. Idáig is szívügyem volt a BTC, hiszen rengeteg szép emlék köt engem ide, és számomra ez egy nagy kihívás, hogy még a mostaninál is jobbá és erősebbé tegyem ezt a klubot. Természetesen a profi tenisz áll hozzám a legközelebb, így az első dolgom az volt, hogy a komolyabban versenyző játékosok edzéseit rendszerbe tettem, valamint heti két-három alkalommal aktívan részt is veszek ezeken a tréningeken.
  • Mi lesz így a játékkal, a profi pályafutásoddal?
  • Az elmúlt három évben több száz kezelésen vettem részt, és el kell fogadnom, hogy a lábam valószínűleg nem lesz százszázalékos a közeljövőben, de ettől függetlenül nem érzem magam rossz formában vagy leépült állapotban, és mivel a védett ranglistám a következő év február ötödikéig aktív, be fogok nevezni a következő US Openre és Australian Openre is. Ha felférek a főtáblára, akkor teher nélkül szeretném élvezni ezt a két Grand Slam-tornát, hiszen bő huszonöt évet dolgoztam azért, hogy ott lehessek rajtuk.
  • Visszatérve a BTC-re: most, hogy munkához látsz, van víziód, hogy milyennek szeretnéd látni, milyenné szeretnéd formálni a klubot?
  • Szeretném, ha minden korosztályból lennének éljátékosaink, valamint hangot fogok adni annak, hogy nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is egyedülálló körülmények és kiváló szakemberek találhatóak nálunk. A nyár folyamán minden hónapban tartunk egy nyílt napot, amelynek keretében mindenki betekintést nyerhet a létesítménybe, kipróbálhat egy komplett háromórás edzést és megismerhet minket. Mindezt teljesen ingyen. Az első ilyen alkalom július 29-én, szombaton lesz tíz órától.