Ismét csúcsra ért Kincses Kolos

Közzétéve:

Tizenhatodik alkalommal nyert országos bajnoki aranyérmet az ifjú játékos!

Magabiztos siker a döntőben is! Kincses Kolos szettvesztés nélkül nyert aranyérmet egyesben az F16-os szabadtéri országos bajnokságon.

Kolos a pénteki döntőben 6:2, 6:2-re győzött Bakonyi Dávid (Pasarét TK) ellen.

Az MTK-játékos 1. kiemeltként erőnyerő volt a nyitó fordulóban, majd 6:0, 6:0-ra múlta felül Szikora Mihályt (Vasas). Utána Kolos 6:2, 6:0-val búcsúztatta a klubtárs Grossmann Maximot, majd a nyolc között 6:3, 6:0-ra nyert Góczy Erikkel (Tenisz Műhely) szemben. Az elődöntőben a BTC-n készülő játékos 6:4, 6:1-re győzött Major Áron (Open TV) ellen.

Kincses Kolos négy hónapja dolgozik együtt az Egyesült Államokból hazatért Hornok Miklóssal, aki a BTC-n kezdte meg az itthoni munkát. A kiváló szakember örömmel vállalta a 2007-es korosztály hazai legjobbjának felkészítését, és a döntő után is csak dicsérni tudta tanítványát.

Minden általam kért utasítást pontosan hajtott végre, ami egy edző számára a győzelemnél is nagyobb örömet jelent – értékelt a tenisz-palya.hu honlapnak Hornok Miklós. – Megbízhatóan és fegyelmezetten játszott, ami a mai teniszben elengedhetetlen. Úgy érzem, hogy az elmúlt négy hónap alatt nagyon sokat fejlődött, sikerült egyfajta arculatot adnom a játékának. Az ösztönösen, jól teniszező kamaszból tudatosabb juniorrá érett. Több technikai változtatást is elvégeztünk, például sokkal több pörgetést tettünk az ütéseibe, ami ebben a korban már elengedhetetlen. A gyermekekre jellemző hullámzó teljesítménygörbe is egyre egyenesebb és magasabbra ívelő az ő esetében, ami azt mutatja, hogy nagyon jó úton járunk.

A fiatal játékos nem tagadta, hogy ő is győzni jött a Park Teniszklubba, s mivel a mezőnynél egy évvel fiatalabb, ezért egyáltalán nem volt teher a vállán. Felszabadultan, jó játékkal jutott el a döntőig, ahol szintén sikerült véghez vinnie az edzőjével eltervezetteket.

Csak a játékkal foglalkoztam, semmi mással, ennek ellenére picit nehezen indult az ob, hiszen előtte volt egy kis hőemelkedésem – avatta be a honlapot a részletekbe Kincses Kolos, aki a tizenhatodik ob-címét nyerte pénteken. – A felállított stratégia azonban jó volt, nekem pedig nagy biztonságot adott. Tudtam, hogyha tartom magam hozzá, akkor semmi baj nem történhet. Így is lett, a nehezebb pillanatokban csak mentem tovább és a megbeszéltek szerint folytattam. Összességében nagyon sokat segít, hogy Miki bá’ pontosan elmagyarázza mit, miért kell tennem. Ami a döntőt illeti, picit izgultam azért az elején, de szép lassan megnyugodtam és attól kezdve csak befelé figyelve játszottam a játékomat.

kolos01_Fotor_Collage