„Örülök, hogy itt töltöttem ezt a három évet!”

Közzétéve:

Kedden (a tervek szerint csak átmenetileg) lezárul egy fejezet és egy repülőút után máris elkezdődik egy új időszak Kincses Kristóf életében.

A kiváló játékos ugyanis három év után távozik a Budapest Tenisz Centrum kötelékéből, hogy tenisz ösztöndíjjal kezdje meg egyetemi tanulmányait az Egyesült Államokban.

                                                                                                             

 

Kristóf a University of Tennessee at Chattanooga sportolója lesz, a UTC Division I. Southern Conference osztályában szereplő csapatában kezdi meg egyetemi tenisz karrierjét! Az elutazás előtti napjai is mozgalmasan teltek, hiszen a szlovéniai családi nyaralást követően hétfőn délután a Városmajorban gyakorolt öccsével, a friss U16-os szabadtéri egyéni magyar bajnok Kolossal.

 

 

– Milyen elképzeléssel érkeztetek három évvel ezelőtt a Budapest Tenisz Centrumba?

 

 

– A váltás hirtelen jött, mivel addigi edzőnk, Polyák Ferenc visszatért Szlovákiába. Először nagy bajban éreztük magunkat, mert hozzászoktunk ahhoz, hogy vele vagyunk az edzéseken. Távozása után közösen kerestük a megfelelő megoldást, hogy jó körülmények között, jó edzővel tudjunk készülni. Ekkor jött szóba ez a klub. Eleinte Kisantal Péterrel készültünk és Borsos Olivérrel. Sajnos ez véget ért Oli tragédiája miatt. Azóta a többi itteni edző segíti a pályafutásunkat. A klub pedig minden téren megfelel az elvároknak, remek körülmények között gyakorolhatunk. A konditerem, a salak és kemény pályák is nagyszerűek, Magyarországon az egyik legjobb közeg ahhoz, hogy valaki élsportolóként teniszezzen! Vagyis úgy gondolom, annak idején nagyon jól választottunk, amikor a BTC mellett döntöttünk. Örülök, hogy itt töltöttem ezt a három évet! Aztán valószínűleg jövök majd vissza.

 

 

– Ez hosszabb út része vagy egy önálló fejezete volt a pályafutásodnak?

 

 

Egyértelmű a válaszom: egy külön, önálló fejezet. Ebben a három évben rengeteget változott a teniszem, hiszen egy védekező stílusú játékos voltam. Az itteni edzők mindegyikétől tanultam, ezzel is fejlődhettem.

 

 

– Ki tudsz-e emelni néhány dolgot az élményeid, emlékeid közül?

 

 

Nagy boldogságot okoztak, amikor játszottunk a különböző csapatbajnokságokon. Életem egyik legszebb élménye pedig az idei, fedett pályás felnőtt országos bajnokság volt. Egyesben és párosban is bejutottam a döntőbe, A szűk egy hét alatt nagyon profin készültünk a pályán és azon kívül is Pécsen. Igazi csapathangulat volt a közös reggelitől kezdve a bemelegítésen és a meccseken túl az együtt töltött wellnessel együtt.

 

 

– Mennyit változott a hozzáállásod a teniszhez a BTC-n töltött három év alatt?

 

 

Egy olyan rendszerbe kerültem, amelyben egyértelmű elvárásoknak kell megfelelnünk. Mindenkinek a tőle elvárható maximális szintet kell hoznia. Ez nagyon fontos! Abban viszont nem történt változás, hogy továbbra is imádom a teniszt! Természetesen azt is nagyon várom már, hogy az egyetemen ehhez hasonló munkában folytathassam a játékot. Remélem, hogy nem törik majd meg a lelkesedésem.

 

 

– Hamarosan új fejezet nyílik a pályafutásodban. Beavatnál bennünket ennek hátterébe?

 

 

Most még olyan érzéseim vannak, mintha nyaralni utaznék az Egyesült Államokba. De tisztában vagyok azzal, hogy ez gyorsan megváltozik. Vörös Máté és Dulganov Ricsi is többször beszélt arról, hogy majd a repülőn üt majd meg igazán, hogy ez nem egy két hetes kiruccanás lesz, hanem majd félévente jöhetek haza. Természetesen nagyon pozitívan gondolok az előttem álló időszakra. Az edzőm elképesztően szimpatikus, a leendő csapattársaimmal is felvettem már a kapcsolatot. Fotókon már láttam a kinti létesítményeket, amelyek versengenek a BTC-s körülményekkel. Az egyetemi bajnokság abból a szempontból lesz új, hogy mindennap egy csapatként éljük majd az életünket.

 

 

– A sport mellett milyen tanulmányokra készülsz?

 

 

Az első félévben általános oktatásban veszünk majd részt, utána pedig szeretnék business and managementet tanulni fő szakirányként. Ez Magyarországon nemzetközi gazdálkodásnak, nemzetközi ismereteknek felel meg. Legalábbis az ELTE-n, ahová szintén felvettek. Csökkentett óraszámban szeretném a pszichológiát is kipróbálni. Ezt még Borsos Olivér inspirálta, hiszen annak idején elvégezte ezeket a szakirányokat, az ő tanulmányi útja pedig nagyon megfogott.