Jó eredmények, szép remények

Közzétéve:

Számos új és izgalmas kihívást teljesítettek sikerrel, így végül szép eredményekkel zártak a Budapest Tenisz Centrumban készülő játékosok a play-and-stay korosztály csapatainak országos bajnokságán.

Természetesen a közös munka és felkészülés nem áll meg, így van és lesz is feladata a városmajori klub edzőinek.

Az MTK-BTC I. a 3., míg az MTK-BTC II. 6. helyen végzett a megméretésen. A selejtezőben Varga Hunor, míg a döntőben Enyedi János vezette edzőként a két triót. Mindkét csapata 3 győzelemnek örülhetett a selejtezőben.Az MTK-BTC I. játékosai: Almai Sámuel, Gémes Domonkos és Tajta Áron. Az MTK-BTC II. játékosai: Tajta Soma, Gyuricza Ákos és Szabó Vendel.

Az országos csapatbajnokság nyolcas döntőjének eredményei:

Negyeddöntő:

MTK-BTC I.-Pasarét TK I. 2-1

MTK-BTC II.-Tenisz Műhely I. 0-3

Elődöntő:

MTK-BTC I.-Tenisz Műhely II. 1-2

A 3. helyért:

MTK-BTC I.-MESE Kék 2-1

Az 5. helyért:

MTK-BTC II.-MESE Sárga 0-3

– Nagyon jó eredmény, hogy mindkét csapatunk bejutott a nyolcas döntőbe! Sikernek tartom, hogy harmadik lett az I. számú csapatunk – mondta János, majd így folytatta: – Hajszálon múlt, hogy nem játszhattak az aranyéremért. A Tenisz Műhely két csapata előzött meg minket, így mondhatjuk, hogy Magyarországon a másodikok vagyunk a klubok között play-and-stayben a fiúknál. Azt sajnálom, hogy a lányok között nem tudtunk csapatot indítani, szerintem ott is lett volna esélyünk.

A BTC edzője kiemelte, a srácok jó teljesítménnyel és hozzáállással hálálták meg a bizalmat.

– A nap elején az volt az elvárás, hogy küzdjenek egymásért és a csapatért, tegyenek meg mindent a jó szereplésért. Ezt tökéletesen sikerült megvalósítaniuk. Olyan mérkőzésünk is volt, amikor a játékosunk lehetetlennek gondolt helyzetből fordított és nyert. Szerintem pozitívan értékelhetjük a csapataink teljesítményét. A mutatott játék pedig még inkább bizakodásra adhat okot.

A fiúk a nyolcas döntőre már némi rutinnal mentek, de a selejtező előtt azért még nyilván alaposabb felkészítésre volt szükségük. Erről Hunor árult el részleteket.

– Felkészítettem őket arra, hogy nagyok sokan lesznek a versenyen és rohangálás lesz a pályán. Az is nehézséget okozott, hogy voltak olyan játékosaink, akik már nem olyan pályán játszanak, mint amelyre a csb-n neveztük. Emiatt vissza kellett készíteni és nevelni őket. Példáként említhetem Gémes Domit, aki már nagy pályán játszik, most a csapatban viszont narancson számítottunk rá. De, ami a lényeg: a selejtező előtt a legnehezebb dolgokra próbáltam felkészíteni őket, hogy a versenyen már ne érje őket meglepetés. Azt gondolom, hogy a kemény háttérmunkának is köszönhetően a maximumot hoztuk ki a lehetőségeinkből.

A jövővel kapcsolatban Enyedi János kiemelte, hogy a mostani csapatokból 2023-ban többen már U12-esek lesznek, így alulról kell majd kinevelni játékosokat a play-and-stay együttes számára.

– Jó lenne lányokat is felhozni a megfelelő szintre. Persze hozzátenném, máshol is az a tendencia, hogy a fiúk többen vannak minden korosztályban. Ezért nehezebb dolog összehozni egy megfelelő csapatot a lányoknál. Másik fontos feladatunk lesz, hogy az U12-es mezőnybe kerülő játékosokat megfelelően felkészítsük a váltásra a zöld pályáról.