Az újabb sikerek nyomában

Közzétéve:

Eredményes, rendkívül mozgalmas és sűrű heteken van túl Kincses Kolos.

A Budapest Tenisz Centrumban készülő MTK-játékos hazai és nemzetközi szinten is újra megmutatta tehetségét és tudását, joggal bízik abban, sikeres marad az őszi folytatásra.

Kolos augusztusban egyesben arany-, míg párosban ezüstérmes volt az F16-os szabadtéri országos bajnokságon, majd párosban finalista, egyéniben pedig negyeddöntős volt a budapesti G3-as ITF juniorversenyen. Ezt követően utazott Spanyolországba, ahol a korábbi klasszis, David Ferrer akadémiáján szerzett fontos és hasznos tapasztalatokat.

– Hogyan indult augusztusban a nagy menetelés?

– Az országos bajnokság előtt több hetes, jól sikerült felkészülésen vettem részt edzőmmel, Hornok Miklóssal. Nagyon jó formában voltam, de egy nappal a rajt előtt picit lebetegedtem. Emiatt gyengélkedtem az első mérkőzéseim idején. Ezért igyekeztem fegyelmezetten lejátszani a mérkőzéseimet. Lépésről lépésre, meccsről meccsre haladtam. Szerencsére aztán az elődöntőre és a fináléra már ismét nagyon jó formába kerültem. Azt csináltam, amit megbeszéltünk és ez bejött.

– Most már elmondhatod magadról: már valamennyi korosztályban nyertél legalább egy aranyérmet országos bajnokságon. Hová helyeznéd az értékrendedben a mostani végső sikert?

– Valahova az elejére, mert sokszor nagyon jól ment a játék és végig nagyon fegyelmezett voltam. Látom, hogy sokat fejlődtem az utóbbi hónapokban.

– Nyilván egy ilyen megterhelés után jól jött volna egy pici szusszanás, de neked pihenésként egy G3-as ITF juniorverseny következett. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál a budapesti megméretésen?

– Ott is meg tudtam tartani a jó formámat. A második körben nagyszerű mérkőzést játszottam egy velem egykorú sráccal, aki ranglista-vezető is volt a Tenniseurope-nál és most bőven előttem van az ITF-rangsorában. Döntő szettben nyertem, ezt nagyon értékes győzelemnek tartok. Utána a nyolc között egy idősebb olasz játékostól kaptam ki, fizikálisan sokkal erősebb volt. Felőrölt, mert picit már fáradt voltam, de még ez is jó meccs volt. Párosban Kisantal Botival indultam, először versenyeztünk közösen. De nagyon hamar összecsiszolódtunk, hiszen edzésen már sokszor játszottunk együtt, nagyon jól ismerjük egymást. Sikeresek voltunk, de a döntő azért fájó volt. 6:1-re nyertük az első szettet, utána az ellenfél brékelt az elején, feljavult, mi pedig fontos helyzetekben hibáztunk. Volt esélyünk a folytatásban, de végül elment a második játszma. A szuperrövidítést pedig talán túlizgultuk, De összességében ez is jó versenyem volt.

– Egymást követő két hét, egyes páros, sok meccsel. Nyár van, mehetnél pihenni, ehelyett David Ferrer akadémiája és Spanyolország. Hogyan jutottál ehhez a lehetőséghez?

– A szponzorom, a Wilson segítségével. Szerettem volna kipróbálni egy külföldi akadémiát, ezt ajánlották. Megkerestük a klubot, végül két hétre utaztam ki. Teljesen egyedül mentem, nagyon új volt a helyzet. Szerencsére nagyon gyorsan befogadtak, jól éreztem magam. Próbáltam minél többet tanulni és befogadni az edzéseken. Végül arra jöttem rá, hogy igazából semmi extrát nem csinálnak, nincs olyan terület, amelyet Magyarországon ne tudnánk. Itt nem érzek lemaradást. Nagyszerű edzőtársaim voltak, idősebbek és velem egykorúak is, hasznos időszakom volt. Jó élmény volt, sok tapasztalatot szereztem és picit önállósodtam.

– Volt alkalmad találkozni David Ferrerrel?

– Igen! Volt egy U14-es Tenniseurope-verseny, amelynek megnyitójára ő is eljött. Akkor röviden beszélgettünk és közös fotóelkészítésére is volt lehetőség.

– Hazajöttél és még mindig nem pihentél, belecsöppentél pályafutásod első, felnőtt profi versenyébe. Milyen élményt jelentett?

– Nagy megtiszteltetést jelentett, hogy a magyar szövetség szabadkártyát ajánlott! Picit szokatlan volt a szabadtéri kemény pálya, de ennek ellenére jól játszottam. Sajnos a második gémben egy kicsúszás miatt lábsérülést szenvedtem, utána már sántikáltam. Így még fájóbb a vereség, mert lett volna esélyem a továbbjutásra. De nem szomorkodom, remélem, hogy még rengeteg lehetőségem lesz a jövőben.

– Hogyan alakul a folytatás?

– A budapesti verseny után picit pihentem, de már újra edzésbe álltam. Jövő szerdán kezdődik egy G5-ös verseny Prostejovban, utána edzések, majd év hátralévő részében újabb ITF-tornák szerepelnek a programomban.

800