Ománi vendégek a Városmajorban

Közzétéve:

A BTC történetében megszokott fejezet, hogy a hazai játékosok mellett időről-időre külföldi sportolók is pályára lépnek a salakos és/vagy a félig fedett kemény pályákon. Hiszen a városmajori klub is nagy örömmel várja a vendégeket a különböző kategóriájú versenyeken, de arra is nyitott, ha a versenyzők a felkészülésüket kívánják bővíteni és színesíteni a budai létesítményben. Azt bízvást nevezhetjük klubtörténelmi eseménynek, hogy másfél hete az ománi Davis Kupa-csapat és a junior válogatott képviselői népesítik be pályáinkat.

 

Kérdéseinkre Sarah al-Balusi, a korábbi játékos, jelenleg a lelkes és jó kedvű csapat edzője válaszolt.

 

– Kik alkotják a hazánkba érkezett csapatot?

 

– Az U10-esektől kezdve összesen öt korcsoportot képviselnek. Már számos országban tartottunk edzőtábort, jártunk többek között Franciaországban és Portugáliában és más európai országban is. Most éppen Magyarországra esett a választásunk.

 

– Miért éppen Budapest?

 

– Miért ne 🙂 Ez egy gyönyörű ország, csodálatos a fővárosa!

 

– Milyen céljaitok vannak?

 

– Szeretnénk fejleszteni ezt a sportágat az országunkban, motiválni akarjuk az ifjú generációt! A térségünkben még nem olyan népszerű a tenisz, így itt az ideje, hogy jó és erős csapatot építsünk. Meg akarjuk mutatni, hogy a mi országunkban is elérhetünk fontos szintre. Ománban a labdarúgás az első számú sportág, utána következik a kosárlabda. Sajnos most még kevesen teniszeznek. Budapestre tizennyolc játékos érkezett, ők az egyedüli képviselői a sportágnak az országunkban.

 

– Mi alapján választottátok ki őket?

 

– Elmentünk az iskolákba és felmértük, hogyan ütik a labdát, hogyan mozognak a pályán. Így kerültek a különböző csoportokba. Vagyis nem ők jöttek hozzánk, hanem mi mentünk el értük.

 

– Már második hete tartózkodtok Budapesten. Milyen tapasztalatokat és élményeket gyűjtöttetek?

 

– Minden nagyon szép! Az edzéseken kívül már számos helyen jártunk: voltunk a Parlamentnél, a Várban, sőt voltunk dunai hajókiránduláson is, ahol jókat ettünk is. A Budapest Tenisz Centrum is csodálatos! Ománban csak kemény pályáink vannak, nagyon fontos, hogy itt remek körülmények között ismerkedhetnek meg a játékosaink a salakos felülettel is. Nagyon örülünk annak, hogy az időnkénti eső mellett azért kiváló időben gyakorolhatunk.