Fedett pályás ob: Dankó Vanesa aranyérme

Közzétéve:

Az MTK-játékos csúcsra ért a felnőttek között.

A közvetlen élmezőny ugyan hiányzott Pécsről, a résztvevők azonban így is mozgalmas és izgalmas napokat éltek meg a felnőtt, fedett pályás országos bajnokságról. A hölgyek mezőnyét elsősorban juniorok alkották, akik már évek óta küzdenek egymással, jól ismerik az ellen felek erősségét, illetve kevésbé eredményes oldalát.

Idén ismét az MTK örülhetett egyesben a végső sikernek, Tóth Amarissa után most az ismét a BTC-n készülő Dankó Vanesa lehetett a legboldogabb a verseny után. Az elsősorban Kaszás Benjamin edzővel gyakorló játékos végig meggyőző volt, megérdemelten nyerte a téli ob-t. A döntőben a pécsi Bartha Pannát múlta felül.

− A BTC-n tavaly ősszel rendezett ITF-tornán szenvedtem igen fájó vereséget tőle, így ezt a találkozót most amolyan visszavágónak is fel lehetett fogni – idézte fel a tenisz-palya.hu-n legutóbbi párharcukat Dankó Vanesa, aki mindenképpen a döntőbejutást tűzte ki maga elé célul, a sorsolás alapján pedig a Panna elleni fináléra készült leginkább lelkileg. – Akkor három szettben kaptam ki tőle, szerintem fejben és kondiban ment el a végén a meccs. Most azonban mentálisan végig nagyon erős tudtam maradni, s szerintem ez volt a győzelem kulcsa is. S bár mind a ketten alapvetően támadó stílusban játszunk, azért nagyon sok különbség van közöttünk. Úgy érzem, hogy én tudok több extrapontot és bravúros megoldást bemutatni, miközben Panna a legnehezebb pillanatokban is hihetetlen stabilitásról tesz tanúbizonyságot. Bevallom, ezen a téren nekem viszont még van némi javítanivalóm. Ő is arra törekedett, hogy lenyomjon a pályáról, ám ellenem ez a taktika nem jött be, mert le tudtam gyorsítani. Nagyon jó meccs volt, s bár hibáztunk is, azért szép labdameneteket is láthatott a döntő közönsége. Szerencsére nem ragadtak magukkal az érzelmeim, az utolsó pillanatig higgadt tudtam maradni. Számomra egyébként is nagy feladat, hogy a bennem lobogó tüzet, amelyre nagy szükség van, okosan kordában tudjam tartani.

ÚT AZ ARANYÉREMIG
L1, EGYES: DANKÓ VANESA (MTK)
FORDULÓELLENFÉLEREDMÉNY
DÖNTŐBartha Panna (Pécs VTC)6:4, 7:6 (7-4)
ELŐDÖNTŐBíró Melinda (Gellért SE)6:1, 6:4
NEGYEDDÖNTŐBadics Mila (Kiskút TK)6:0, 6:1
3. FORDULÓMihálka Zsófia (Alfa TI)6:3, 6:0
2. FORDULÓNémeth Kitti (Fortuna SE)6:0, 6:1

nok-ob-2022