A BTC-n készült Udvardy Panna

Közzétéve:

A 2021-es szezon második része is hatalmas boldogságot okozott a magyar női tenisz rajongóinak, hiszen több játékos is remek eredményeket ért.

A párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros WTA Finals-győztes, korábbi világelső Babos Tímeát ugyan sérülései hosszabb rehabilitációra kényszerítették, de így is voltak, akik derekasan megállták a helyüket a legjobbak között.

Gálfi Dalma, Bondár Anna és Udvardy Panna is profi pályafutása legjobb időszakát élte át, így valamennyien bizakodva várták a 2022-e szezont. Dalma kisebb versenyeken kezd, míg a másik két játékos a WTA Tour-megméretések után főtáblásként lépett pályára az Australian Openen.

Fotók: Alekszandar Kamasi

Az egyesben immár a világranglista legjobb 100 játékosa között jegyzett Panna az ausztráliai feladatok után Magyarországon készült, néhány napot a Budapest Tenisz Centrumban töltött. Sajnos a terveit megváltoztatta az élet, koronavírus betegsége miatt le kellett mondania a februári, szentpétervári tornát.

Milyen kényszerű változásokat okoz a következő időszak programjában, hogy megbetegedtél a koronavírussal?

Szerencsére talán a körülményekhez képest a legjobbkor kaptam el a vírust. Szentpétervárra mentem volna most szerdán, így csak azt a versenyt kell kihagynom. Nagyon jó felkészülő heten vagyok túl, így remélem, ha megint edzésbe állok, akkor nem a nulláról kell kezdeni és gyorsan formába jövök.

Milyen területeken erősödött a teniszed az elmúlt hónapokban?

Úgy gondolom, hogy a játékom sokkal stabilabb lett és a fontos momentumokban emelni tudok a szintemen. Mentálisan sokat fejlődtem abban, hogy bízzak magamban és a játékomban. Ez magabiztosságot adott a nehezebb ellenfelek ellen is.

– Milyen célokat tűztél ki a 2022-es szezonra?

– Mindenképpen szeretnék főtáblán játszani a 4 Grand Slamen és minden héten fejlődni. Év végére a top 50-et tűztem ki célként, de most csak az odáig vezető útra koncentrálok és arra, hogy mindig 100%-ot nyújtsak és 1-1%okkkal emeljek a szintemen.

Fotók: Alekszandar Kamasi

Okozott-e változást a felkészülésedben, hogy bekerültél a top100-ba?

Nem igazán, hiszen a tenisz része az nem módosul, ugyanazokon a dolgokon kell dolgoznom mint eddig. Az egyetlen feladat, amit meg kell szoknom illetve dolgoznom kell rajta többet, az a mentális része a játéknak. Meg kell szoknom a nehezebb ellenfeleket, kihívásokat, nagyobb pályákat, stadionokat. Ezekhez szerintem kell egy kis idő, de oda fogok érni.

Miért választottad a BTC-t a budapesti felkészülés helyszínének?

– Mindig is nagyon szerettem itt edzeni. Magyarországon szerintem az egyik legjobban felszerelt létesítmény, nagyon jó hangulatú az egész klub és az edzések. Kényelmesen el lehet tölteni egy teljes napot kombinálva a teniszt, kondit, masszázst és nyújtást.

UDVARDY PANNA NÉVJEGYKÁRTYÁJA:

Született: 1998. szeptember 23.

Jelenlegi helyezése a világranglistán, egyes: 91.

Jelenlegi helyezése a világranglistán, páros: 146.

Legjobb helyezése a világranglistán, egyes: 91.

Legjobb helyezése a világranglistán, páros: 143.

Tornagyőzelmek a profik között, egyes: 9/további 5 döntő – 2016: Casablanca/Marokkó, 2017: Hammamet/Tunézia, Oeiras/Portugália, Székesfehérvár, 2021: Naples/Egyesült Államok, Pelham/Egyesült Államok, Frydek Mistek/Csehország, Rio do Sul/Brazília, Brasilia/Brazília)

Tornagyőzelmek a profik között, páros: 8/további 3 döntő – 2016: Melilla/Spanyolország, 2017: Hammamet/Tunézia, Győr, 2018: Kaposvár, 2019: Sankt Pölten/Ausztria, 2020: Vero Beach/Egyesült Államok, 2021: Buenos Aires/Argentína, Cordoba/Argentína)

Fotók: Alekszandar Kamasi