Végre befejeződik a kényszerszünet

Közzétéve:

Most már biztosnak tűnik, hogy a jövő héten visszatér a profi versenyek világába Balázs Attila, aki hosszú kálvária után Ostravában lép majd pályára a 45 730 euró összdíjazású ATP Challenger-versenyen.

Az évek óta a Budapest Tenisz Centrumban készülő játékos 2020 márciusában a világranglista 76., karriercsúcsot jelentő helyén állt, remek eredményeket ért el. Sajnos a szezon vége felé már sérüléssel bajlódott, de még elutazott a 2021-es idény ausztráliai rajtjára. Az Australian Openen még pályára lépett, utána viszont hosszú kényszerszünet következett.

„Kezelések tömkelegén vettem részt, szerintem minden egyes kezelésen voltam, ami létezik. Végül idén januárban nem láttam más lehetőséget, rászántam magam a műtétre, ami, úgy érzem, jól sikerült” – mondta Attila az M1 csatornának.

A játékos hozzátette: az elmúlt hetekben már elvégezhette a tervezett edzésmunkát, a topformáig pedig a versenyeken kíván eljutni. Attila felkészülésének a döntő részét a BTC-n végezte és végzi, a városmajori klub mindenben mögötte állt és áll.

A 33 éves játékos úgy tervezi, hogy a közeljövőben Ostravában, Mauthausenben és Zágrábban lép majd pályára, majd következhet a Roland Garros.

„A védett ranglistámmal szerencsére főtáblás tudok lenni. Szeretnék egy hónap múlva ott olyan formában játszani, hogy akár meccset tudjak nyerni egy jó sorsolással. Úgy gondolom, 16 lehetőségem van arra, hogy pontokat gyűjtsek, ebből a 16-ból szeretném megcsinálni a top 100-as ranglistát, amihez körülbelül 600 ATP pontra van szükség. Nyilván ezzel tudnék elégedett lenni, ez a cél” – szögezte le Attila az M1-nek.

ati-ri