Az elszántság és az akarat sikere

Közzétéve:

Az év eleje a szokásoknak megfelelően a fedett pályás országos bajnokságok jegyében telt, igaz idén a felnőttek versengése időrendben megelőzte a korosztályos megméretéseket.

 

 

A Budapest Tenisz Centrumban készülő játékosok ezúttal is kitettek magukért, mindhárom színű éremből gyűjtöttek.

 

Az egyik legjobb teljesítményt Grossmann Maxi nyújtotta, aki nehéz, viszontagságos időszakot zárt az U16-osok között nyert egyéni bronzérmével. A városmajori klub törzstagja örömmel számolt be a pécsi történésekről és az előtte álló további feladatokról.

 

Maxi az országos bajnokság első fordulójában 6:1, 6:0-al búcsúztatta Szikora Mihályt (Vasas), utána 6:7, 6:0, 10-8-ra múlta felül a 4. helyen kiemelt Góczy Eriket (Tenisz Műhely). Az MTK-játékos a 3. körben 6:2, 6:1-re győzött Csóll Péterrel (PG Tenisz) szemben, majd a negyeddöntőben hátrányból fordított és nyert 0:6, 7:6, 11-9-re az 5. helyen kiemelt Jilly Ádám (Alfa TI) ellen. Végül a klubtárs Kincses Kolos (MTK) állította meg Maximot a 4 között, 6:2, 4:6, 6:2-vel.

 

– Milyen emlékekkel távoztál Pécsről?

 

Egyértelműen kedves emlékként maradt meg ez a pécsi ob bennem. A nyáron eltörtem a bal kezemet, emiatt lemaradtam több fontos magyar és nemzetközi versenyről. A visszatérés sem volt könnyű, ebből adódóan nem voltam kiemelt az ob-n, így már a 2. körtől találkoztam kiemelt játékossal. Úgy indultam neki, hogy szeretném megnyerni az OB-t , de összességében elégedett vagyok a bronzéremmel. Ugyanakkor azt is látom, hogy még nagyon sokat kell fejlődnöm, elsősorban fizikálisan illetve abban, hogy az edzéseken nyújtó jó teljesítményemet a meccseken, tét helyzetben is tudjam hozni.

 

– Korábban is értél el komoly sikereket a korosztályos országos bajnokságokon, fedett pályán és szabadtéren, egyesben, párosban és csapatban is számos érmet nyertél. Miben különbözhet a mostani sikered a korábbiaknál?

 

Ez az eredmény számomra a visszatérésről szól. Több nehezített körülmény is volt benne. Az említett sérülésből való visszatérés nehézségei, a Covid következményei. Nem vagyok egyéni tanrenden, az iskolában is egyre többet kell tanulnom. A délutáni edzésekből kell kihoznom a maximumot. Ugyanakkor próbáltam extra munkát beletenni mind a kondi mind a tenisz edzéseimbe. Több erőnléti edzés, sok lábmunka Antival, és technikázás Tomival. Mentálisan Tomi, illetve Dr Lénárt Ágota sportpszichológus készített fel az ob-ra. Itt szeretném megköszönöm a segítségüket.

 

– Milyen helyet foglal el a pályafutásodban a mostani bronzérem?

 

Egyértelműen kiemelkedő ez a mostani bronzérem az eddigi pályafutásomban. Sok minden van a hátterében, ez teszi igazán értékessé.

 

– Melyik pécsi mérkőzésed volt a legemlékezetesebb?

 

Nem emelnék ki egy meccset se. A 2. körben, a negyed és az elődöntőben is meccs-tiebreak-es vagy döntőszettes meccseket játszottam. Izgultam a meccsek előtt, a legjobb formámat akartam hozni, nagyon akartam nyerni. Edzőm Krafcsik Tomi és a kondiedzőnk Varga Anti profin felkészítettek a hosszú meccsekre mind fizikailag mind mentálisan. Nagyon köszönöm nekik és a többi edzőnek is a klubban. A klubtársaimnak is szeretném megköszönni, hogy végig kitartóan szurkoltak nekem.

 

– Edződ, Krafcsik Tamás a Jilly Ádám elleni mérkőzésedet emelte ki, hiszen nagy hátrányból fordítottál.

 

Az is szép emlék marad, „forró” meccs volt. Volt mit átbeszélni Tomival a meccs után. Főleg a büntető jumpokat.

 

– Hamarosan befejeződik a fedett pályás időszak. Milyen céljaid, feladataid vannak a következő hetekre, hónapokra?

 

Természetesen keményen edzek tovább, akár még többet adok majd bele. Hamarosan indul a salakos szezon, remélem ott is jó eredményeket tudok elérni.. Több nemzetközi és hazai versenyem is lesz, most ezekre készülünk. Izgatottan várom az új feladatokat.

 

A pécsi megméretésen Krafcsik Tamás volt az egyik fontos támasz: a BTC edzője szívesen is értékelte a játékos teljesítményét.

 

– Minek köszönhető ez a szép siker?

 

Nagyot fejlődtünk a fizikális felkészítésben. Nagyot javult a mozgása, sokat erősödött a felső teste. Ugyanakkor a technikájával is elég sokat foglalkoztunk, főként a tenyeresével. De ami érdekes, az ob-n ezekből kevesebbet tudott hozni, ennek ellenére ki tudta küzdeni a győzelmeket. Talán egy szett volt, amelyen úgy játszott, ahogyan az edzéseken is.

 

– Melyik meccsét emelnéd ki, természetesen pozitívumként?

 

Bármelyiket! Talán a legnagyobb győzelmet Jilly Ádám ellen ünnepelhette. Nagyon rosszul kezdett, jelentős hátrányba került. De akkor sem adta fel, sikerült fordítania. Ez nagy szó! Nem játszott igazán jól, fejben volt igazán erős.

 

– Mi a következő feladat célkitűzése, feladatköre?

 

Tovább szeretném, én úgy mondom, masszírozni a tenyeresét. Nagyon jól el tudja engedni a kezét, de a mérkőzéseken még kevés alkalommal használja ezt a fegyvert. Minél többször gyakoroljuk, annál jobb lesz!