Tornagyőztes Lukács Vanda

Közzétéve:

Az MTK-játékos 2019 után ünnepelhetett ismét egyesben ITF-versenyen.

Lukács Vanda 6:0, 5:7, 6:3-ra nyert a török Ilay Yoruk ellen a döntőben a törökországi Antalyában rendezett 15 000 dollár összdíjazású ITF-versenyen.

Az első játszmában Vanda háromszor nyerte el 30-ra ellenfele adogatását, majd 5:0 után nagy csatában hozta a szerváját. Yoruk ugyanis háromszor jutott el bréklabdáig.

A második felvonás már jóval szorosabban alakult és meglepetést is hozott. A hazai játékos kétszer is visszakapaszkodott brékhátrányból, majd 5:5 után hozta saját játékát. Ezt követően Vanda kétszer is eljutott gémlabdáig, de ellenfele brékelt, jöhetett a harmadik szett.

A harmadik, döntő játszmában 2:2-ig egyik teniszező sem hozta adogatását, majd Yoruk 0-40-ről mentette meg a sajátját. De ezután minden megváltozott!

A magyar játékos a hetedik gémben, 3:3 után nagy csatában nyerte el ismét ellenfele szerváját, majd 3 bréklabdáról mentette meg a sajátját. végül 5:3-at követően a magyar játékos fogadóként csak egy labdamenetet veszített.

A nemzetközi szövetség (ITF) statisztikája szerint Lukács Vanda 2015-ben egyszer, 2016-ban háromszor nyert Santa Margherita Di Pulában (Olaszország) egyesben ITF-versenyt, (mind a négyszer 10 000 dollár volt az összdíjazás), majd 2019-ben iráklióban (Görögország) és Budapesten maradt veretlen 15 000 dolláros ITF-tornán.

LukcsVanda